Bromfiets opleiding

Praktijk opleiding voor de bromfiets

Om je voor te bereiden op het praktijk examen moet je een aantal lessen volgen bij een rijschool. Door een goed opleidingsplan kunnen wij deze lessen beperken tot een minimum waarbij we rekening hebben gehouden met de ideale mix veiligheid/kosten!

Aantal leerlingen

Wij kiezen ervoor met 1 of 2 leerling (en) de weg op te gaan, zodat je alle aandacht krijgt die je nodig hebt. Sommige rijscholen doen met 4 leerlingen en daardoor gebeuren gevaarlijke situaties omdat leerlingen elkaar vaak willen volgen en bijhouden. En je kijkt veel aan andere leerling en wordt er weinig aandacht aangegeven want instructeur moet zijn aandacht verdelen aan 3 of 4 leerling en moet hij of zij nog zelf rijden daar door wordt ook best gevaarlijk. en bij examen moet je 4 uur bij cbr wachten voor andere leerling tot zij ook klaar zijn. Vandaar doen wij 1 of hoog uit 2 leerlingen.

Benieuwd naar de paketten?

Lessen

Gemiddelde leerlingen hebben circa 3 uur lessen nodig. De lessen worden gegeven op een moderne 4 tact bromfiets kymco agility (automatische versnellingsbak).

Onder de categorie bromfiets vallen de voertuigen:

 • Bromfiets
 • Snorfiets
 • Scooter
 • Brommobiel

Automaat of schakel?

Als je slaagt voor het examen op een automatische bromfiets mag je ook op een schakelbrommer rijden.

Kleding

Uiteraard is het verplicht om tijdens het examen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen.

Ondanks dat het niet verplicht is adviseren zowel het CBR als verkeersschool inzicht om tijdens de lessen en het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan: handschoenen die je handen en polsen goed bedekken. Hoge schoenen of laarzen die ook je die je handen en polsen goed bedekken. Hoge schoenen of laarzen die ook je enkels bedekken.

Tarieven

Tarieven voor bromfietsrijlessen en examens. Wij lessen uitsluitend met 1 of 2 leerling(en) per les en hierdoor hebben wij een zeer hoog slagingspercentage

Dit pakket omvat:

 • 4 uur theorieles of theorie vanuit het boek + 10 uur internet oefeningen
 • 1 theorie examen
 • 3 praktijklessen á 60 minuten
 • 1 Praktijk examen

Los:

 • Praktijkles per uur 35,-
 • Theorie vanuit het boek + 10 uur internet oefeningen 30,-
 • Theorie examen 45,-
 • Praktijk examen 215,-

Vertrekken we vanuit deze adres
Garagebox onder de laatste flat
Orionsingel 314L
6832 gp Arnhem

Voordeel lespakket

4 uur theorieles of theorie boek + 10 uur internet oefeningen

1 theorie examen bj cbr

3 uur praktijks les

1 praktjk examen bij cbr

nu: €  375,-

Inplaats van 405,-

Theorie opleiding

Voordat je aan de praktijk lessen kan beginnen moet je in het bezit zijn van een geldig theorie-certicaat.

DE AFGELOPEN JAREN IS HET THEORIE-EXAMEN FLINK PITTIGER GEWORDEN. WIJ MERKEN DAN OOK AAN ONZE LEERLINGEN DAT HET EXAMEN VAAK ONDERSCHAT WORDT.

Ter ondersteuning bieden wij daarom theorielessen aan middels het CBR systeem. Doordat wij deze unieke lessen klassikaal geven in kleine groepen maximaal 9 leerlingen, met smartphones en tablets ter ondersteuning, wordt je optimaal klaargestoomd voor het theorie-examen. Deze klassikale lessen verhogen de slagingskans dan enorm.

Daar naast scheelt ook veel praktijk lessen en examens. Want dan ben je veel zekerder en zelfvertrouwen. Bij verkeersschool inzicht leer je geen trucjes en krijg je geen antwoorden wat veel rijscholen beloven en zeggen. Want met trucjes kom je niet zo ver en antwoorden hebben ze niet. Maar bij verkeersschool inzicht krijg je degelijke theorie les waar je goed snapt en uitvoerd.

Je kan ook zelf thuis leren met theorie boek en cd die van ons kan gratis lenen, wel moet je 35,- euro borg betalen. Zodra netjes terug geeft krijg je geld terug.

Wat houdt het theorie-examen in?

Om deel te nemen aan het theorie-examen moet je minimaal 15.5 jaar oud zijn. Het examen bestaat uit verschillende delen. Zo zijn er ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar je zelf het getal moet invullen.

Het theorie-examen bestaat uit 2 onderdelen:

 • Verkeersregels
 • Verkeersinzicht

Van de 50 vragen, 44 Of meer goed zijn. De totale duur van het theorie-examen voor je bromfietsrijbewijs is 30 minuten. Theorie -examen met extra tijd en geluid is 45 minuten.

Het CBR verwacht dat je ongeveer een half uur van tevoren aanwezig bent, met geldig legitimatiebewijs, op de examenlocatie. Wanneer je slaagt voor het theorie-examen krijg je een certificaat dat 1,5 jaar geldig is.